Yapay zeka artık videoları gerçek zamanlı olarak dönüştürebiliyor!

Yapay Zeka Mirage ile Gerçek Zamanlı Video Oluşturmanın Sınırları Zorlanıyor

Decart’ın son teknolojisi olan yapay zeka video2video aracı Mirage, sıfır gecikmeyle sonsuz, gerçek zamanlı video üretme yeteneğine sahip. Sistem, şu anda 768×432 çözünürlükte saniyede 20 kare üretme kapasitesine sahip olan MirageLSD AI video modeliyle desteklenmektedir.Decart ekibi, bloglarında, “Gerçek zamanlı üretim için her karenin 40 milisaniyeden kısa sürede üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Decart’ın bu teknolojisi, oyun dünyasında büyük bir potansiyele sahip. Kasım 2024’te şirket, Oasis adında bir oyunla benzer bir yaklaşım sunarak anında oynanabilir Minecraft benzeri bir dünya oluşturmuştu. Decart’ın video demo örnekleri, yapay zekanın Minecraft’u karlı bir harikalar diyarına dönüştürdüğünü, Call of Duty oyuncularını sakin bir çayırda koşarken ve One Direction şarkısını farklı anime stilleriyle seslendirirken gösteriyor.

Decart’ın Mirage aracı, Discord, TikTok gibi platformlarda canlı yayın yapmak, video görüşmeleri yapmak ve önceden kaydedilmiş TV programları, filmler ve kliplerin normal oynatımı için kullanılabilir. Decart, gelecekte full HD ve 4K desteği sunmayı hedeflemektedir.

Gerçek Zamanlı YZ Dönüşümü ve Mirage’in Çözümü

Genellikle, video2video yapay zeka araçları canlı yayınlarda zorluklar yaşar çünkü otoregresif modeller kullanılır. Mirage, bu sorunu iki yenilikçi yöntemle ele alır. İlk olarak, difüzyon zorlaması gürültülü kareleri temizlemek için eğitilir ve kare kare doğru oluşturmaya imkan tanır. İkincisi, geçmiş artırma, modele geçmiş hataları tanımayı ve düzeltmeyi öğretir, böylece kalite düşüşünü asgari seviyeye indirir.

Mirage, girdi ve çıktı arasındaki gecikmeyi yaklaşık 100 milisaniyeye düşürerek işleme süresini azaltır. Decart, modeli daha verimli hale getirmek için özel GPU kodu kullanır ve NVIDIA Hopper yongaları için özel bir ayarlama yapar.

Mirage şu anda gelişme aşamasındadır ve gelecekte daha fazla özellikle, video modelleri, sesler, duygular ve müzikler eklenecektir. Decart’ın resmi websitesini ziyaret ederek bu yenilikçi teknolojiyi deneyebilirsiniz. Bizler de ofisimizde bu hizmeti deneyerek etkileyici sonuçlar elde ettik ve deneyimimizi yukarıdaki videoda paylaştık.

Yaz boyunca, model iyileştirmeleri ve ek özellikler düzenli olarak yayınlanacak ve DecartAI adresinden güncel gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Related Posts

Otomotiv devi binlerce aracını geri çağırıyor: Sebebi belli oldu

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz’in, hava yastıklarındaki sorun nedeniyle dünya genelinde yaklaşık 223 bin ticari aracını geri çağıracağı bildirildi.

Yüzyıllık büyük gizemde sona gelindi: İlk uçağı kim icat etti? Çok şaşıracaksınız

Wright Kardeşler mi, Santos-Dumont mu, yoksa Osmanlı’dan Hezârfen mi? İşte gökyüzüne uzanan gerçek hikâye… Uçmak, insanlığın en büyük hayaliydi. Ama bu hayali kim ilk gerçekleştirdi? Herkesin bildiği Wright Kardeşler mi, yoksa tarihin unuttuğu kahramanlar mı? Uçuşun tarihine dair bilinmeyenler, tartışmalar ve şaşırtıcı detaylar…

Hemen telefonunuza koşun: Milyonlarca kullanıcıyı etkileyen tehlikeli güvenlik açığı uyarısı yapıldı

Güvenlik uzmanları, milyonlarca Android ve iPhone kullanıcısını savunmasız bırakan tehlikeli bir güvenlik açığı için acil durum uyarısı yayınlayarak, herkesi telefonlarında derhal önlem almaya çağırdı.

Teams’tan sonra Microsoft’A Outlook şoku

Microsoft, 10 Temmuz sabahı kullanıcıların Teams platformuna erişim sağlayamamasıyla başlayan krizin ardından bir başka sorunla daha karşılaştı. İlk etapta kısa sürede çözülen Teams kesintisinin ardından, Outlook kullanıcıları dünya genelinde hem web …

‘Büyük çöküş’! Evrenin sonu için tarih verildi

Evren sonsuza kadar genişlemeye devam mı edecek, yoksa bir gün her şey sona mı erecek? Bilim insanları bu kadim soruya şaşırtıcı derecede net bir yanıt veriyor: Evren 33,3 milyar yıl sonra “Büyük Çöküş”le son bulacak.

100 yıl önce bilim insanları ne kadar yaşayacağımızı öngörmüş

Bilim insanları 100 yıl önce aslında ne yaşayacağımızı biliyorlardı. Yapılan araştırmalarda, günümüz ve geçmiş karşılaştırılarak ilginç sonuçlar ortaya koyuldu.