Kalp krizi sandı, grip çıktı! Uykudan uyandıran sancı: ‘Genç ölümlerin gizli faili’

Kalp Gribi Vakasıyla Uyanan Arın Kıraç’ın Hikayesi

Betül Topaklı / Milliyet.com.tr – Arın Kıraç, 2006 yılında hayata gözlerini açtı. Ailesi tarafından desteklenen genç bir sporcu olan Arın, sigara kullanmayan ve sağlıklı bir yaşam sürdüren bir üniversite öğrencisiydi. Ancak bir sabah, yaşadığı yoğun göğüs ağrısıyla hayatı altüst oldu.

Arın, yaşadığı korku dolu anları şu şekilde anlatıyor: “Uyandığımda ansızın göğsümde şiddetli bir ağrı hissettim. Ağrı bir türlü geçmeyince ölmekle yüz yüze olduğumu düşündüm. Ailemi uyandırıp hemen hastaneye gitmemiz gerekti. Yapılan tetkikler sonucunda kalp gribi teşhisi konuldu.”

‘Kalp Gribi’ Nedir?

Arın, bu hastalığı duyunca oldukça şaşırdı. Hastalığı atlattıktan sonra dinlenen genç sporcu, egzersizlere ara verip sağlıklı beslenmeye yönelerek ve istirahat ederek tamamen iyileşti. Ancak, çevresindekilere “kalp gribi” olduğunu söylediğinde büyük bir şaşkınlıkla karşılaştı.

Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat!

Prof. Dr. Adnan Kaya, solunum yolu enfeksiyonlarının ardından kalp gribi riskinin arttığını belirtiyor. Yapılan araştırmalara göre, miyokardit yılda 100 bin kişiden birini etkileyebilmektedir. Özellikle genç erkeklerde görülen bu hastalığın belirtileri arasında göğüs ağrısı, halsizlik ve çarpıntı yer almaktadır.

Sağlıklı Yaşam Önerileri

Prof. Dr. Adnan Kaya, kalp gribi vakalarında istirahat ve destek tedavisinin önemine vurgu yapıyor. Özellikle viral enfeksiyonlardan korunmanın ve genel sağlık önlemlerinin alınmasının bu hastalıktan korunmada kritik olduğunu belirtiyor.

Related Posts

Kolesterolü doğal yollarla düşürmek mümkün mü?

İlaç kullanmadan kolesterol seviyesini düşürmek isteyenler için umut verici çalışmalar var. Ancak her doğal yöntem bilimsel değil. Bitkisel kürlerden diyet takviyelerine, Akdeniz mutfağından yaşam tarzı değişimlerine kadar doğal yöntemlerin etkisi ne kadar gerçek?

Uykusuzluk mu, uyku eksikliği mi?

Uykusuzluk ve uyku eksikliği aynı şey değildir. Yatakta dönüp durmak da, hiç yatmamak da bedeni aynı ölçüde tüketir. 50 yaş üstünde uykunun süresi kadar kalitesi de düşüyor. Uyandığınızda yorgunsanız, uyuyor olmanız yetmez. Hâlâ uykusuzsunuzdur.

Beyin sisiyle başa çıkmanın yolları

Kafanızda sürekli bir pus, dalgınlık ve yorgunluk hissi varsa bunun nedeni vitamin eksikliği
stres ya da gizli şeker olabilir. Beyni toparlamak için önce vücudu toparlamak gerekir. Uyku ve beslenme sorunlarını giderme ve zihni netleştiren alışkanlıklar bu yazıda…

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Dünya yeni bir krizle karşı karşıya! Toprakta ve havada bulunuyor, nedeni yanlış ilaç kullanımı!

Dünya Sağlık Örgütü, toprağa ve havaya karışan Coccidioides cinsine ait mantar sporlarının hem bağışıklık sistemi zayıf hem de sağlıklı bireylerde yaygın koksidioidomikozis enfeksiyonlarına yol açarak küresel bir halk sağlığı krizine dönüşebileceği uyarısını yaptı.

O üründe pestisit oranı sınırın 40 katı çıktı

Tamponlarda kanserle ilişkilendirilen zehirli bir pestisit olan glifosatın tehlikeli seviyelerde bulunduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırma, tamponlardaki pestisit seviyesinin içme suyundaki izin verilen sınırın tam 40 kat üzerinde olduğunu tespit etti.