Gözdeki değişim ihmal edilmemeli: Uzmanı ise bu belirtilere dikkat çekti

Tiroid Hastalığı ve Göz Sağlığı İlişkisi

Tiroid hastalığı olan bireylerde göz sağlığı sorunları sıklıkla göz ardı edilse de, bu durum bazı hastalarda ciddi sorunlara yol açabilir.

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Didem Serin, tiroid hastalıklarının gözde çeşitli belirtilerle ortaya çıkabileceğini ve belirtilerin kişiden kişiye değişebileceğini vurguladı.

Serin, gözde görülen belirtiler arasında ileri çıkma, şaşılık, kapakta açılma, gözü kapatamama, kızarıklık, sulanma ve batma gibi durumların yer aldığını belirterek, bu belirtilerin sadece Graves hastalığında değil, nadiren diğer tiroid hastalıklarında da görülebileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Serin, tiroid hastalarında göz belirtilerinin ortaya çıkmasında sigaranın büyük bir risk faktörü olduğuna dikkat çekerek, “Sigara içen hastalarda göz belirtileri daha ciddi olabilir ve tedaviye yanıt verme oranı düşük olabilir. Bu nedenle hastalar sigarayı bırakmalı ve bağışıklık sistemlerini güçlendirmelidir” dedi.

Serin, tiroid hastalığında düzenli göz muayenesinin önemine de değinerek, gözünde belirtiler hisseden hastalara göz doktoruna başvurma önerisinde bulundu.

Bazı tiroid hastalarında “kortikosteroid” tedavisi gerekebileceğini belirten Serin, tedavi sürecinin hastayla detaylı bir şekilde konuşulması gerektiğini vurgulayarak, “İlaç tedavisine yanıt alınamayan durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir. Erken teşhis ve düzenli takip, tedavinin başarısında önemli bir rol oynamaktadır” açıklamasında bulundu.

Related Posts

“e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi”ne yeni özellikler eklendi

“e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi”ne yeni özellikler eklendi

Kolesterolü doğal yollarla düşürmek mümkün mü?

İlaç kullanmadan kolesterol seviyesini düşürmek isteyenler için umut verici çalışmalar var. Ancak her doğal yöntem bilimsel değil. Bitkisel kürlerden diyet takviyelerine, Akdeniz mutfağından yaşam tarzı değişimlerine kadar doğal yöntemlerin etkisi ne kadar gerçek?

Uykusuzluk mu, uyku eksikliği mi?

Uykusuzluk ve uyku eksikliği aynı şey değildir. Yatakta dönüp durmak da, hiç yatmamak da bedeni aynı ölçüde tüketir. 50 yaş üstünde uykunun süresi kadar kalitesi de düşüyor. Uyandığınızda yorgunsanız, uyuyor olmanız yetmez. Hâlâ uykusuzsunuzdur.

Beyin sisiyle başa çıkmanın yolları

Kafanızda sürekli bir pus, dalgınlık ve yorgunluk hissi varsa bunun nedeni vitamin eksikliği
stres ya da gizli şeker olabilir. Beyni toparlamak için önce vücudu toparlamak gerekir. Uyku ve beslenme sorunlarını giderme ve zihni netleştiren alışkanlıklar bu yazıda…

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Dünya yeni bir krizle karşı karşıya! Toprakta ve havada bulunuyor, nedeni yanlış ilaç kullanımı!

Dünya Sağlık Örgütü, toprağa ve havaya karışan Coccidioides cinsine ait mantar sporlarının hem bağışıklık sistemi zayıf hem de sağlıklı bireylerde yaygın koksidioidomikozis enfeksiyonlarına yol açarak küresel bir halk sağlığı krizine dönüşebileceği uyarısını yaptı.