Altındaki büyük tehlikeyi açıkladı: Sarraflar bile çözemiyor!

Altın Fiyatlarındaki Yükseliş Sarı Madeni Almayı Zorlaştırıyor

Altın fiyatlarındaki artış, alım gücünün düşmesiyle birleşince, sarı madeni almak giderek zorlaşıyor. Özellikle Türkiye gibi takı geleneğinin güçlü olduğu bir ülkede, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte düğünlere katılacak olanlar altın almaya yöneliyor.

Ancak, Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tüketicileri uyarıyor: Ziynet eşyası alımlarında mağduriyet yaşanabilir!

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Şahin, düğün sezonunun başlamasıyla kuyumculuk sektöründe hareketlilik yaşandığını belirterek, bazı kişilerin bu durumu sosyal medyada fırsata dönüştürdüğüne dikkat çekti:

“Düğün sezonuna giriyoruz, yaz tatili başlıyor. Herkes düğün yapacak ve hediyeler, takılar alınacak. Bu esnada fiyatlar da çok yükseldiği için küçük miktarlara dikkat etmeye başladık. Bu durumu yüzde 2’lik, 3’lük indirimler cazip hale getiriyor.”

‘Hileleri Kuyumcular Bile Anlayamıyor’

Uzaktan alışverişlerdeki riskleri anlatan Şahin şu uyarılarda bulundu:

“Uzaktan satın aldığımız altın veya takı eşyalarında gramajla oynamalar yapılabilir, ödediğiniz miktarın altında bir gramaj gönderilebilir veya ayarıyla oynanabilir. Daha düşük ayarlı ürünler gönderebilirler. Bunu tespit etme imkanınız yok. Bileziklerin veya takıların içine altın olmayan, çelik veya demir gibi maddeler katarak ağırlığını ve fiyatını artırabilirler. Dolayısıyla bu risklerden kaçınmak önemlidir. Güvenilir ve belgelendirilmiş yerlerden alışveriş yapmak gerekir çünkü bu hileleri kuyumcular bile çözemiyor. Uzaktan altın almak mantıklı değil.”

“Belge Olmadan Yardımcı Olamayız”

Uzaktan alışveriş yapacak olan tüketicilere kurumsal firmaları tercih etmeleri gerektiğini söyleyen Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“Elimizde belge olmadan dolandırıldık. Hakem heyetine başvursanız bile tüketici hakem heyeti olarak biz yardımcı olamayız. Neden mi? Çünkü elimizde belge yok. Nereden aldınız? İnkara mı yeltendiniz. Ödemeyi nasıl gerçekleştirdiniz? Kesinlikle elden ödeme yapılmamalı. Ya faturasını almalıyız ya da kart üzerinden ödeme yapmalıyız ki bunu kanıtlayabilelim. Yani kimliği ve adresi belli, sorun çıktığında muhatap olabilecek, hakem heyetine başvurduğunda muhatap olup sorunu çözebilecek yerlerden almalıyız. Eğer mutlaka uzaktan alışveriş yapacaksak altını güvenilir, tanınmış firmalardan almalıyız.”

Related Posts

Başvurular başlıyor: O şartı sağlayana 4 bin Euro maaş!

TÜBİTAK, yurtdışında çalışan araştırmacıları Türkiye’ye çekmek için yeni bir program başlattı. Program, bilim insanlarına mali destek ve akademik fırsatlar sunacak.

9 Temmuz’a sayılı günler kala Trump’tan düşündüren çıkış: Bazı ülkeler hayal kırıklığına uğrayacak

ABD Başkanı Trump’ın 2 Nisan’da duyurduğu gümrük tarifelerine verilen ara 9 Temmuz’da tekrar başlıyor. Trump bazı ülkelerin duruma karşı hayal kırıklığı uğrayacağını belirterek, 200 ülke ile anlaşma yapamayacağını söyledi.

Gençlerin çay davetine Bakan Kurum katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul’da Büyük Dönüşüm; Güngören’de 1930 Konut ve İşyeri Anahtar Teslimi, Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni”nde gençlerin “Reis ilçeye çaya bekleriz” sloganları ile yaptıkları daveti geri çevirmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakanım Murat Bey benim adıma geliyor” dedi. Törenin ardından davete icabet eden Bakan Kurum, AK Parti Güngören İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Alım-satım yapacaklar dikkat! Altın fiyatları fena düştü

İsrail ile İran arasında başlayan ve ABD’nin de dahil olduğu çatışmalar piyasayı etkiliyor. Geçen hafta saldırılarla yükselişe geçen altında dalgalı bir seyir hakim. Yeni haftanın ilk saatlerinde en çok araştırılan sorular arasında “Gram altın fiyatı …

Muhalif yazardan şaşırtan iddia: Enflasyon kesinlikle dü-şe-cek!

Kendi YouTube kanalında konuyla ilgili ilginç bir yorumda bulunan Deniz Zeyrek, “Enflasyon yüzde 100 düşecek” iddiasının gerekçesini şöyle açıkladı:“Evet kendisinin beklentilerini saygıyla karşılıyoruz ama bizim beklentilerimiz öyle değil. Bana …

Hastaneler iflasın pençesinde: Sadece 2 haftalık paraları kaldı

Almanya’da Leibniz Ekonomik Araştırma Enstitüsü (RWI) ve Sağlık İşletmeleri Enstitüsü (hcb) tarafından hazırlanan “2025 Hastane Derecelendirme Raporu”nu yayımladı. Buna göre, Almanya’da hastanelerin yüzde 56’sının 2024 zararla kapatması ve ortalama …