Hastalıktan korunuyor, sağlıkla büyüyorlar! Bebeğin bağışıklığını güçlendiren 4 öneri

Bebeğinizin Bağışıklığını Güçlendiren 4 Öneri

1- Bebeğinize Anne Sütü Verin

Özellikle ilk 6 ay olmak üzere bebeğin ilk 24 ay boyunca anne sütü alması bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıkların daha hafif atlatılmasına yardımcı olur. Anne sütü, bebeğin gelişimine ve büyümesine destek olan birçok besin maddesini içerir. Aynı zamanda antikorlar olarak bilinen koruyucu maddeler ile bebeğin sağlığını korur.

2- Ek Gıdaya Geçiş Sürecini Doğru Yönetin

Bebeğin ilk 6 ay sonrasında ek gıdaya başlanırken şeker içeren besinlerden kaçınılmalı ve beslenme dengeli olmalıdır. Bebeğin ideal kilosuna ulaşması, kilolu olması anlamına gelmez. Yeşil sebzeler, balık, kuru baklagiller gibi besinler tüketilmeli ve beslenme düzenine dikkat edilmelidir.

3- Bebeğin Uyku Düzenine Özen Gösterin

Bebeği sırt üstü pozisyonda uyutarak uygun yatakta uyumasını sağlayın. Bebeklerin uyku düzeni, büyüme ve bağışıklık sistemi için önemlidir. Doğru saatlerde uyuması, sağlıklı bir gelişim için gereklidir.

4- Aşı Takvimine Uyun

Bebeklerin bağışıklık sistemi zayıf olduğundan, aşı takvimine uyulması önemlidir. Özellikle rotavirüs ve menenjit gibi hastalıklara karşı aşılar düzenli olarak yapılmalıdır. Aşılar, bebeğin sağlığı için önemli bir koruyucudur.

Related Posts

“e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi”ne yeni özellikler eklendi

“e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi”ne yeni özellikler eklendi

Kolesterolü doğal yollarla düşürmek mümkün mü?

İlaç kullanmadan kolesterol seviyesini düşürmek isteyenler için umut verici çalışmalar var. Ancak her doğal yöntem bilimsel değil. Bitkisel kürlerden diyet takviyelerine, Akdeniz mutfağından yaşam tarzı değişimlerine kadar doğal yöntemlerin etkisi ne kadar gerçek?

Uykusuzluk mu, uyku eksikliği mi?

Uykusuzluk ve uyku eksikliği aynı şey değildir. Yatakta dönüp durmak da, hiç yatmamak da bedeni aynı ölçüde tüketir. 50 yaş üstünde uykunun süresi kadar kalitesi de düşüyor. Uyandığınızda yorgunsanız, uyuyor olmanız yetmez. Hâlâ uykusuzsunuzdur.

Beyin sisiyle başa çıkmanın yolları

Kafanızda sürekli bir pus, dalgınlık ve yorgunluk hissi varsa bunun nedeni vitamin eksikliği
stres ya da gizli şeker olabilir. Beyni toparlamak için önce vücudu toparlamak gerekir. Uyku ve beslenme sorunlarını giderme ve zihni netleştiren alışkanlıklar bu yazıda…

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Dünya yeni bir krizle karşı karşıya! Toprakta ve havada bulunuyor, nedeni yanlış ilaç kullanımı!

Dünya Sağlık Örgütü, toprağa ve havaya karışan Coccidioides cinsine ait mantar sporlarının hem bağışıklık sistemi zayıf hem de sağlıklı bireylerde yaygın koksidioidomikozis enfeksiyonlarına yol açarak küresel bir halk sağlığı krizine dönüşebileceği uyarısını yaptı.