Akdeniz Üniversitesi’nde İlk Çift Kol Nakli Hastası Ziyaret Edildi

Akdeniz Üniversitesi Gerçekleştirilen Çift Kol Nakli İle Topal’ı Kabul Etti

Akdeniz Üniversitesi, 15 yıl önce Türkiye’nin ilk çift kol naklini gerçekleştirdiği Cihan Topal’ı makamında ağırlayarak, bir süre görüştü.

Ziyaret sırasında duygularını dile getiren yetkili isim, “Hastanemizde gerçekleştirdiğimiz tarihi ameliyat sonrasında Topal’ın hayata tutunması bizleri son derece mutlu etmiştir. Geçmişte umutla başladığımız bu süreç, bugün kendisini çocuklarının elini tutarken ve sevdiklerine sarılırken görmek bizlere büyük bir gurur ve mutluluk vermektedir. 15 yılın her anı, hayattan zevk almanın ve yeniden bağlantı kurmanın en önemli kanıtıdır.” açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Özkan, toplumun organ bağışı konusunda duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak, “Lütfen organ bağışı yapmaktan çekinmeyin. Her bağış, yeni bir umut ve hayat hikayesinin başlangıcı olabilir.” ifadelerine yer verdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Ayşe Yıldız – Sağlık

Related Posts

“e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi”ne yeni özellikler eklendi

“e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi”ne yeni özellikler eklendi

Kolesterolü doğal yollarla düşürmek mümkün mü?

İlaç kullanmadan kolesterol seviyesini düşürmek isteyenler için umut verici çalışmalar var. Ancak her doğal yöntem bilimsel değil. Bitkisel kürlerden diyet takviyelerine, Akdeniz mutfağından yaşam tarzı değişimlerine kadar doğal yöntemlerin etkisi ne kadar gerçek?

Uykusuzluk mu, uyku eksikliği mi?

Uykusuzluk ve uyku eksikliği aynı şey değildir. Yatakta dönüp durmak da, hiç yatmamak da bedeni aynı ölçüde tüketir. 50 yaş üstünde uykunun süresi kadar kalitesi de düşüyor. Uyandığınızda yorgunsanız, uyuyor olmanız yetmez. Hâlâ uykusuzsunuzdur.

Beyin sisiyle başa çıkmanın yolları

Kafanızda sürekli bir pus, dalgınlık ve yorgunluk hissi varsa bunun nedeni vitamin eksikliği
stres ya da gizli şeker olabilir. Beyni toparlamak için önce vücudu toparlamak gerekir. Uyku ve beslenme sorunlarını giderme ve zihni netleştiren alışkanlıklar bu yazıda…

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Dünya yeni bir krizle karşı karşıya! Toprakta ve havada bulunuyor, nedeni yanlış ilaç kullanımı!

Dünya Sağlık Örgütü, toprağa ve havaya karışan Coccidioides cinsine ait mantar sporlarının hem bağışıklık sistemi zayıf hem de sağlıklı bireylerde yaygın koksidioidomikozis enfeksiyonlarına yol açarak küresel bir halk sağlığı krizine dönüşebileceği uyarısını yaptı.