“e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi”ne yeni özellikler eklendi

Sağlık Bakanlığı e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi’ni Güncelledi

Sağlık Bakanlığı, e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi’ni yeni bir tasarımla güncellediğini duyurdu.

Bakanlık sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi’nde yapılan değişikliklerle artık kişilerin kendi profillerindeki bilgilere daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabildiği vurgulandı.

Mobil uygulamada artık e-Nabız profiline “biyometrik” yöntemlerle giriş yapma imkanı sunulduğu belirtildi. Parmak izi veya yüz tanıma gibi seçeneklerle giriş yapabilen kullanıcılar için kolaylık sağlandığı ifade edildi.

Yapılan paylaşımda şu bilgiler yer aldı:

“Yeni güncelleme ile ‘Reçetelerim’ menüsündeki ‘T.C. Kimlik Numarası’ ve ‘Reçete Numarası’ içeren karekodlar sayesinde eczaneden ilaç alma süreci kolaylaşıyor. Ayrıca, geçmişte randevu alınan hekimden herhangi bir ilave bilgi girişine gerek kalmadan tekrar randevu alınabiliyor. (Eğer hekimin cetveli uygun değilse, aranan kriterlere uygun randevu bulunamadığına dair uyarı çıkıyor.) e-Nabız’ın yeni tasarımına eklenen ‘Bizden Haberler’ bölümü üzerinden Bakanlığımızın faaliyetlerine ilişkin en güncel haberler takip edilebiliyor.” (AA)

Related Posts

Kolesterolü doğal yollarla düşürmek mümkün mü?

İlaç kullanmadan kolesterol seviyesini düşürmek isteyenler için umut verici çalışmalar var. Ancak her doğal yöntem bilimsel değil. Bitkisel kürlerden diyet takviyelerine, Akdeniz mutfağından yaşam tarzı değişimlerine kadar doğal yöntemlerin etkisi ne kadar gerçek?

Uykusuzluk mu, uyku eksikliği mi?

Uykusuzluk ve uyku eksikliği aynı şey değildir. Yatakta dönüp durmak da, hiç yatmamak da bedeni aynı ölçüde tüketir. 50 yaş üstünde uykunun süresi kadar kalitesi de düşüyor. Uyandığınızda yorgunsanız, uyuyor olmanız yetmez. Hâlâ uykusuzsunuzdur.

Beyin sisiyle başa çıkmanın yolları

Kafanızda sürekli bir pus, dalgınlık ve yorgunluk hissi varsa bunun nedeni vitamin eksikliği
stres ya da gizli şeker olabilir. Beyni toparlamak için önce vücudu toparlamak gerekir. Uyku ve beslenme sorunlarını giderme ve zihni netleştiren alışkanlıklar bu yazıda…

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Dünya yeni bir krizle karşı karşıya! Toprakta ve havada bulunuyor, nedeni yanlış ilaç kullanımı!

Dünya Sağlık Örgütü, toprağa ve havaya karışan Coccidioides cinsine ait mantar sporlarının hem bağışıklık sistemi zayıf hem de sağlıklı bireylerde yaygın koksidioidomikozis enfeksiyonlarına yol açarak küresel bir halk sağlığı krizine dönüşebileceği uyarısını yaptı.

O üründe pestisit oranı sınırın 40 katı çıktı

Tamponlarda kanserle ilişkilendirilen zehirli bir pestisit olan glifosatın tehlikeli seviyelerde bulunduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırma, tamponlardaki pestisit seviyesinin içme suyundaki izin verilen sınırın tam 40 kat üzerinde olduğunu tespit etti.