14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü | Türk Eczacıları Birliği: İlaç temininde güvenli ve yasal tek adres eczanelerdir!

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney: “Eczanelerden Alınan İlaçlar Güvenlidir”

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, eczanelerden alınan ilaçların her zaman kayıtlı, orijinal ve güvenilir olduğunu belirtti. Üney, Türk Eczacıları Birliği Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte yaptığı açıklamada, eczanelerin ilaç temininde güvenli ve yasal tek adres olduğunu vurguladı.

Üney, bu yılın kutlama temasını “Sağlık uzakta değil, eczacınla yanında” olarak belirlediklerini ifade ederek, hastaların en yakın sağlık danışmanlarının eczacılar olduğunu söyledi. Türkiye’de modern eczacılığın 186 yıl önce başladığını hatırlatan Üney, bugün 50 bini aşkın meslektaşıyla gururla kutlama yaptıklarını dile getirdi.

Üney, bilimsel birikimlerinin rehberliğinde hastaların sağlığını korumaya, ilaç tedavilerine destek olmaya ve şifa sunmaya devam ettiklerini belirterek, modern teknoloji ve erişim olanaklarıyla hızlıca ulaşılan ürünlerin güvenilirliğinin sorgulanmadığına dikkat çekti. Özellikle pandemi döneminde sosyal medya ve e-ticaret kanallarının yaygınlaşmasıyla sahte ve kontrolsüz ürünlerin arttığını sözlerine ekledi.

Üney, sahte ilaçların küresel ölçekte ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, uluslararası raporlarda suç sayısında artış olduğunu belirtti. Bu sorunla mücadele için yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Üney, Türkiye’nin ilaç takip sisteminin önemine değinerek, “Eczanelerden alınan ilaçlar her zaman kayıtlı, orijinal ve güvenilirdir. İlaç temininde güvenli ve yasal tek adres eczanelerdir.” dedi.

Son yıllarda vitamin, mineral ve bitkisel ürünlerle ilgili sağlık risklerinin arttığını belirten Üney, bu ürünlerin internet ve marketlerde denetimsiz bir şekilde satıldığını ve sosyal medya fenomenleri tarafından teşvik edildiğini dile getirdi. Ayrıca yüksek dozda kullanılan bitkisel takviyelerin ciddi yan etkilere yol açabileceğini özellikle vurguladı.

(AA)

Related Posts

“e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi”ne yeni özellikler eklendi

“e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi”ne yeni özellikler eklendi

Kolesterolü doğal yollarla düşürmek mümkün mü?

İlaç kullanmadan kolesterol seviyesini düşürmek isteyenler için umut verici çalışmalar var. Ancak her doğal yöntem bilimsel değil. Bitkisel kürlerden diyet takviyelerine, Akdeniz mutfağından yaşam tarzı değişimlerine kadar doğal yöntemlerin etkisi ne kadar gerçek?

Uykusuzluk mu, uyku eksikliği mi?

Uykusuzluk ve uyku eksikliği aynı şey değildir. Yatakta dönüp durmak da, hiç yatmamak da bedeni aynı ölçüde tüketir. 50 yaş üstünde uykunun süresi kadar kalitesi de düşüyor. Uyandığınızda yorgunsanız, uyuyor olmanız yetmez. Hâlâ uykusuzsunuzdur.

Beyin sisiyle başa çıkmanın yolları

Kafanızda sürekli bir pus, dalgınlık ve yorgunluk hissi varsa bunun nedeni vitamin eksikliği
stres ya da gizli şeker olabilir. Beyni toparlamak için önce vücudu toparlamak gerekir. Uyku ve beslenme sorunlarını giderme ve zihni netleştiren alışkanlıklar bu yazıda…

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Dünya yeni bir krizle karşı karşıya! Toprakta ve havada bulunuyor, nedeni yanlış ilaç kullanımı!

Dünya Sağlık Örgütü, toprağa ve havaya karışan Coccidioides cinsine ait mantar sporlarının hem bağışıklık sistemi zayıf hem de sağlıklı bireylerde yaygın koksidioidomikozis enfeksiyonlarına yol açarak küresel bir halk sağlığı krizine dönüşebileceği uyarısını yaptı.